Honden op vakantie

Afgelopen maanden was het gezellig druk bij ons thuis, oftewel BellaBarkley Headquarters. Waar Jet normaal het rijk alleen heeft, heeft ze de afgelopen periode haar huis gedeeld met drie andere honden. Nu is delen niet haar sterkste kant... Waarschijnlijk iets wat ze heeft overgehouden aan haar 1e levensjaar als zwerfhond in Roemenië, maar het gaat steeds een beetje beter.

Pien
In juni kwam als eerste Pien een paar weken bij ons op vakantie terwijl haar baasje op reis ging. Pien heeft begin dit jaar 6 weken bij ons gewoond nadat ze na een lang zwerversbestaan in Roemenië eindelijk naar Nederland kon komen om aan een tweede leven als huishond te beginnen. Pien was tijdens deze periode bij ons een goede vriendin van Jet geworden. Dus toen het baasje van Pien haar bij ons bracht zat het meteen weer goed tussen die twee.
Jet kan af en toe best een klein heksje zijn: als een hond met haar speeltje rondloopt, dan pakt ze het af met zo’n blik van ‘dat is dus toevallig mijn speeltje’.
Of als een hond iets doet waarvan Jet weet dat het niet mag van ons dan maakt ze met een duw en een grom duidelijk: ‘dat mag dus niet van mijn baasjes’. Grote vriendelijke reus Pien reageerde dan heel relaxed zo van: rustig maar kleintje, maak je niet zo druk. Waarschijnlijk omdat ze zo verschillend zijn, kunnen ze het zo goed met elkaar vinden: samen struinen door het bos, samen luieren in de tuin. Het was heel fijn om Pien weer te zien.

Zara
Toen Pien naar huis was, was Jet ècht een beetje sip en miste ze Pien best een beetje. Maar gelukkig kwam in juli cocker spaniel Zara drie weken bij ons logeren. We zien Zara regelmatig, aangezien ze zo’n beetje het derde kind van mijn broer en schoonzus is.

Toen Jet en Zara elkaar leerde kennen zo’n drie jaar geleden, snapten ze niets van elkaar. Jet was net zwerfhond-af en nog gewend aan het wat ruwere leven op straat. Een hond uitdagen voor een spelletje? Dan por je keihard met je neus in de buik van de desbetreffende hond.
Zara is wat zachter van aard en moest niets weten van al dat wilde gedoe. Maar nu we drie jaar verder zijn snappen ze elkaar volledig en daagt Zara Jet zelfs regelmatig uit voor een spelletje door een vriendelijke speelbuiging te maken. Waar Jet dan weer op reageert met: nu ff niet Zara, ben nu erg moe! Zara is namelijk zo’n onvermoeibare hond, die na een wandeling van een uur, nog steeds energie heeft om in het weitje achter ons huis nog even helemaal los te gaan!

Nu vind ik alle honden mooi, maar Zara laat zich wel heel mooi fotograferen. Dus tijdens haar verblijf bij ons heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt en haar te laten fotograferen met Bella Barkley halsbanden en tuigjes aan. Jet en de honden van de fotograaf deden ook mee, dus het was een gezellige hondenboel in ons weitje die middag! Al met al was het met Zara dikke pret. Ze doet me altijd denken aan een clowntje; altijd bezig om je aan het lachen te maken.

Duko
Nadat Zara weer naar huis was gegaan kwam Duko op vakantie. Duko komt al een aantal jaren bij ons in de zomer als zijn familie met vakantie is. Duko is een bijzonder hondje, hij wil namelijk niet geaaid worden. Handen zijn erg spannend voor hem en hij reageert er fel op. Dus…alle keren dat hij bij ons is geweest respecteren we zijn grens en laten hem lekker zijn gang gaan.

Het 1e jaar was hij erg op zichzelf. Hij genoot van de dagelijkse wandelingen in het bos, maar zocht voor de rest weinig contact. Hoe moeilijk vond ik het om hem niet aan te raken! Maar hij liet duidelijk merken het NIET op prijs te stellen.

Het jaar erna was hij snel weer bij ons op zijn gemak en sprong hij ineens op de bank naast me en ging iedere avond klem tegen me aan liggen. Maar aaien was nog steeds uit den boze! Toch vond ik dat we al grote vooruitgang hadden gemaakt.

Tijdens zijn verblijf vorig jaar ging Duko ineens voor me zitten en legde z’n pootje op mijn voet. Zijn manier om aan te geven dat ik hem met mijn voeten lekker mocht kriebelen. Dus dat deden we dan maar, hoewel dat ècht niet gemakkelijk is, een hond met je voeten aaien.

En dit jaar….ik kan het nog steeds niet geloven: als hij nu op de bank naast me ligt, legt hij zijn pootje op mijn hand. Ik mag hem nu over zijn koppie aaien! Na een paar minuten draait hij zich dan op zijn rug, zodat ik ook zijn buikje kan kriebelen. Wauw!! Maar Duko houdt graag de regie in handen, want na een paar minuten is het genoeg en gaat hij een stukje van me vandaan liggen om een dutje te doen. Maar toch: wat een vooruitgang voor die kleine kerel!

Vakantie
Volgende week is alles weer rustig in huis. De eerste dagen nadat een hond weer naar huis is, is Jet meestal een beetje down, want honden-logées zijn toch ook best gezellig! Maar dat ze het rijk weer alleen heeft, vindt ze ook best fijn: alle aandacht en alle hondenkoekjes zijn weer voor haar. Het is ook niet niks, niemand vraagt haar iets en elke keer staat er wéér een andere hond voor de deur en we verwachten van haar dat ze het allemaal maar leuk en gezellig vindt. Stel je maar eens voor hoe wij het zouden vinden als er onverwachts iemand op de stoep zou staan met een koffer en naar binnenloopt: ‘Hallo, ik kom drie weken logeren!’ Zouden wij ook even aan moeten wennen, toch?

Nu gaan we binnenkort zelf lekker op vakantie, naar Frankrijk. Jet gaat dan ook op vakantie, naar een roedelpension waar ze heel de dag in een roedel van honden verblijft om samen te spelen, rennen, zwemmen en luieren. Ze is er al een dagje op proef geweest om te kijken of ze in de groep paste. Ik kreeg foto’s van die dag doorgestuurd van Jet in het zwembadje en Jet lekker luierend met andere honden op een bank in de hondenslaapkamer. Dingen delen blijkt lang niet zo lastig als het niet bij jezelf thuis is. Haar snoetje sprak boekdelen...hier is het leuk!!

Liefs,
Claudia

 

  Claudia Groenewegen     22-08-2019 11:30     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Claudia -  23-08-2019

Dank je wel, Sjaan!

 Sjaan -  22-08-2019

Wat een super gezellige blog Claudia! Het is een genoegen om te lezen!

Om jouw shop ervaring te verbeteren gebruikt deze website cookies, we slaan geen persoonlijke gegevens van u op.